Zalmfilet met sinaasappel en blanke botersaus
Zalmfilet met sinaasappel en een blanke botersaus is een verrassende smaaksensatie die perfect past bij nazomerse dagen en barbecues. De frisse combinatie van de sappige zalm, sinaasappel en de romige botersaus zorgt voor een lichte, verfijnde maaltijd die je gasten gegarandeerd zal verrassen. Dit gerecht is helemaal niet moeilijk te maken, maar het ziet eruit en smaakt alsof je uren in de keuken hebt gestaan!
Equipment
- 1 barbecue of oven
- 1 sauspan
Ingrediënten
- 150 gram boter (geen margarine)
- 1 venkel
- 1 sinaasappel
- 1 burrata (geen mozarella)
- 500 gram warm gerookte zalmmoot
- 100 ml witte wijnazijn
- 400 ml witte wijn
- 2 sjalotten
- 1 plantje basilicum
Instructies
Voor de blanke botersaus
- Stoof de fijngesneden sjalot in een beetje boter.
- Wanneer de sjalot mooi glazig is, voeg je de witte wijnazijn en wijn toe.
- Laat reduceren tot de helft en zet aan de kant.
- Voor het serveren monteer je de saus met de rest van de boter.
Venkelsalade
- Snij de venkel flinterdun met een mandoline of een scherp mes.
- Schil de sinaasappel à vif.
- Snij de sinaasappel in partjes en voeg het sap bij de saus.
- Snij de basilicum fijn.
- Meng de basilicum en venkel in een grote kom met wat olijfolie, peper en zout.
Zalm
- Bak de zalm kort tot deze lauw warm is. Indien gewenst kan dit ook op de barbecue.
Afwerking
- Verdeel de fijngesneden burrata over de borden en leg er een stuk zalm op.
- Breng de zalm op smaak met peper en zout, en schep de venkelsalade erover.
- Nappeer vervolgens de saus rondom de zalm en maak het af met de partjes sinaasappel.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!