Tuiles
Tuiles zijn superdunne wafelkoekjes die warm kunnen worden gevormd of gegoten voordat ze uitharden in hun uiteindelijke vorm. Ze hebben een kenmerkende crunch voordat de kleinere stukjes in je mond oplossen.
Ingrediƫnten
- 40 gram eiwit
- 40 gram honing
- 33 gram bloem
- 33 gram boter
Instructies
- Klop 40gr eiwit op met 40gr honing.
- Meng 33gr bloem toe tot een gladde massa.
- Meng er 33gr gesmolten boter bij.
- Kleur eventueel met voedingskleurstof of een beetje chocoladepoeder.
- Strijk het beslag met een glaceermes effen op de siliconen.
- Bak in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende ongeveer 4 -5 minuten.
- Haal onmiddelijk maar voorzichtig uit de silliconen met de punt van een scherp mesje en laat opstijven op een koud oppervlak of op bijvoorbeeld een deegrol als je er ook een gebogen vorm wenst aan te geven.
- Tip: Gebruik je de decoratie voor hartige bereidingen, kan je minder bloemsuiker toevoegen.
Notities
Tuiles zijn superdunne wafelkoekjes die warm kunnen worden gevormd of gegoten voordat ze uitharden in hun uiteindelijke vorm. Ze hebben een kenmerkende crunch voordat de kleinere stukjes in je mond oplossen. Een van de meest klassieke manieren om tuiles te serveren is met vanille-ijs om een āāknapperige textuur aan de zachte textuur toe te voegen. Tuiles dienen als de top van ons "appeltaartje mignardise" en voegen knapperigheid en smaak toe.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!