Nacho's met pulled pork
Krokante nacho's met smeuïg vlees en een klassieke bechamelsaus zijn een perfecte traktatie wanneer je vrienden op bezoek komen. Deze combinatie van Tex-Mex en Franse keuken zorgt voor een verrassend smaakavontuur dat iedereen zal verrassen. Heerlijk comfortfood met een verfijnde touch die moeiteloos indruk maakt. Extra lekker in combinatie met een glas champagne, want waarom zou je niet een beetje chic doen bij je nacho's? 
Equipment
- 1 Kamado
- 1 vacumeermachine
- 1 sous vide toestel
Ingrediënten
- 2 zakken Doritos salted 170 g
- 2 tomaten
- 5 pepers (Santa Maria Jalapeno groene peper)
- 3 kg varkensschouder (500 gram is genoeg voor dit gerecht)
- Barbecoa Sweet Rub
- blues hog original saus
Instructies
Pulled pork
- Stel je Kamado in op 120°C indirecte hitte.
- Voeg appel- of kersenrookhout toe.
- Dep het vlees droog en smeer het in met mosterd.
- Strooi een royale laag Barbecoa Sweet Rub over het hele oppervlak.
- Laat minstens 45 minuten rusten.
- Rook 3 tot 4 uur tot het vlees een mooie korst heeft en een interne temperatuur rond de 65°C.
- Laat het vlees volledig afkoelen, steek het in een vacuümzak en vacumeer.
- Stel het sous-videtoestel in op 74°C en laat het vlees gedurende 18–20 uur garen.
- Laat het vlees kort afkoelen in koud water gedurende 15 minuten.
- Open de zak voorzichtig, haal het vlees eruit en bewaar het vleesvocht.
- Trek het vlees uit elkaar met twee vorken of “meat claws” en gebruik 500 gram. De rest kan je perfect invriezen.
- Meng het vlees met een beetje van het kookvocht en een scheutje Blues Hog Original BBQ Sauce of Barbecoa Sweet BBQ Sauce naar smaak.
Bechamelsaus
- Maak een roux van boter en bloem.
- Breng de melk aan de kook met een half groentebouillonblokje.
- Voeg beetje bij beetje de roux toe tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met peper en een snuifje nootmuskaat.
Topping
- Snij de tomaten en pepers in brunoise.
Afwerken
- Schik de nacho's op een grote schotel en verwarm ze 4 minuten in een oven op 180°C.
- Indien nodig, warm de pulled pork nog even op.
- Verdeel op de nacho's eerst de pulled pork, gevolgd door de béchamelsaus en vervolgens de tomaten en paprika’s. Werk tot slot af met een royale toets van Blues Hog Original saus.
Notities
Pulled pork is langzaam gegaard varkensvlees dat zo mals is geworden dat je het met twee vorken gemakkelijk uit elkaar kunt 'trekken' (pullen). Dit klassieke BBQ-gerecht uit het zuiden van de Verenigde Staten wordt urenlang op lage temperatuur bereid, waardoor het vlees heerlijk mals en sappig wordt. Perfect voor op een broodje, in taco's of nacho's! 
 Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

