Macaroni met ham en kaas
Macaroni met ham en Grana Padano-kaas is puur comfortfood met een Italiaanse twist. De romige saus en de rijke smaak van de Grana Padano-kaas smelten samen tot een onweerstaanbare combinatie. Elke hap brengt je terug naar de klassieke familierecepten, maar met een vleugje verfijning.
Ingrediënten
- 40 gram boter
- 40 gram bloem
- 1 liter halfvolle melk
- 250 gram gekookte hesp
- 70 gram Grana Padano-kaas, geraspt
- 175 gram jonge Goudakaas (om te gratineren)
- 1 groentenbouillonblokje
- 1 snuifje nootmuskaat
- 500 gram macaroni
Instructies
Voor de pasta
- Kook de pasta al dente volgens de verpakking in voldoende gezouten water
- Tip: Hou wat van het kookvocht over indien je de pasta de dag erna nog wil opwarmen.
Voor de saus
- Laat de boter smelten en voeg dan de bloem toe. (roux)
- Laat rustig 1 minuut garen.
- Schenk de koude melk bij de geurige roux. Blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus pruttelt en bindt tot een gladde bechamelsaus.
- Breng op smaak met de nootmuskaat en bouillonblokje.
- Voeg er de hesp bij en roer kort.
- Neem de pot van het vuur en roer er de Grana Padano-kaas doorheen.
Gratineren
- Meng de pasta met de saus en verdeel alles in het gratineerschaal.
- Strooi er de Goudakaas doorheen en laat gratineren in de oven op 180°C met grill.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!