Macaroni met ham en kaas

Macaroni met ham en kaas

 

Macaroni met ham en kaas

Macaroni met ham en kaas

Macaroni met ham en Grana Padano-kaas is puur comfortfood met een Italiaanse twist. De romige saus en de rijke smaak van de Grana Padano-kaas smelten samen tot een onweerstaanbare combinatie. Elke hap brengt je terug naar de klassieke familierecepten, maar met een vleugje verfijning.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 40 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 1 liter halfvolle melk
  • 250 gram gekookte hesp
  • 70 gram Grana Padano-kaas, geraspt
  • 175 gram jonge Goudakaas (om te gratineren)
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • 500 gram macaroni

Instructies
 

Voor de pasta

  • Kook de pasta al dente volgens de verpakking in voldoende gezouten water
  • Tip: Hou wat van het kookvocht over indien je de pasta de dag erna nog wil opwarmen.

Voor de saus

  • Laat de boter smelten en voeg dan de bloem toe. (roux)
  • Laat rustig 1 minuut garen.
  • Schenk de koude melk bij de geurige roux. Blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus pruttelt en bindt tot een gladde bechamelsaus.
  • Breng op smaak met de nootmuskaat en bouillonblokje.
  • Voeg er de hesp bij en roer kort.
  • Neem de pot van het vuur en roer er de Grana Padano-kaas doorheen.

Gratineren

  • Meng de pasta met de saus en verdeel alles in het gratineerschaal.
  • Strooi er de Goudakaas doorheen en laat gratineren in de oven op 180°C met grill.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Hallo 👋
Leuk dat je de websit
e van Chef & Knife Belgium bezoekt.

Schrijf je in om regelmatig geweldige promoties te ontvangen en per direct bij je inschrijving 5% korting op je eerste aankoop in de webshop.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.