- Deze messen zijn gemaakt van uitzonderlijk gehard staal. EĆ©n gouden regel: als je er zelf niet in zou bijten met je tanden, snij het dan ook niet met dit mes. Hard voedsel kan het mes ernstig beschadigen. Snij dus geen pitten, botten, schelpen, harde kazen, bevroren voedsel,… met dit koksmes.
- Je snijplank kan de grootste boosdoener zijn voor het bot maken van je koksmes. Gebruik daarom bij voorkeur een kopshouten snijplank die het meest geschikt is voor je mes. Kunststof kan ook, maar zeker geen glas of graniet. Snijden doe je het best met voor- en achterwaartse en geen zijwaartse bewegingen. Door met de snijrand zijdelings te schrapen, wordt de snede snel bot of zelfs beschadigd.
- Tip: als je voedsel op je snijplank bij elkaar wenst te schrapen of verplaatsen, gebruik dan een schraper of de rugzijde van je mes. Draai of wrik niet met de snijrand van je koksmes. Als je goed luistert dan merk je het vanzelf: als je de rand van je koksmes een krakend geluid hoort maken op de snijplank, verander dan wat je doet.
One Bunka S-grind 175mm
€850,0 incl. btw
Kernstaal | 52100 carbon steel |
Layers | 304 stainless steel |
HRC | 64 |
Bevel | Dubbelzijdig |
Bevel hoek ratio | 50:50 |
Uitverkocht
- Was je messen steeds met de hand af. Gebruik hiervoor een normaal afwasmiddel en spoel vervolgens met warm water. Droog je keukenmes onmiddellijk met een handdoek. Vaatwassers zijn erg slecht voor koksmessen!
- Houten heften (handvatten) van koksmessen gaan na verloop van tijd uitdrogen door de blootstelling aan water. Behandel ze eenvoudig met wat voedselveilige minerale olie of bijenwas.
- Als je oranje roest ziet, verwijder deze dan zo snel mogelijk. Je kan dit het best met de ruwe zijde van een spons. Als het daarmee niet lukt, probeer dan met specialeĀ roestgum.
- EenĀ keramisch aanzetstaalĀ is de beste keuze vanwege zijn veelzijdigheid, geschikt voor zowel zachte als harde staalsoorten. Het herstelt niet alleen de snede naar zijn oorspronkelijke staat, maar slijpt ook minutieus zonder schade toe te brengen aan het mes. Dit zorgt voor behoud van scherpte en verlengt de levensduur van je messen. Bovendien is keramiek duurzaam en bestand tegen roest, waardoor het een betrouwbare optie is voor langdurig gebruik
ONE-messen worden gemaakt door een collectief van gespecialiseerde ambachtslui uit de gehele wereld. Elk keukenmes is een uniek meesterwerk van uniforme uitmuntendheid waar je gegarandeerd jarenlang van gebruik zult maken.
De meeste keukenmessen op de markt hebben een vlakke slijping of “flat grind”. Dit betekent dat de vlakken van het mes aan de snede samenvloeien in een ‘v’-vorm. Het probleem met dit ontwerp is dat de zijden van het mes ervoor zorgen dat ingrediĆ«nten blijven kleven. Dit kan leiden tot een opeenhoping van vers gesneden ingrediĆ«nten aan de zijden van het mes.
De S-grind lost hiervan een groot probleem op. Er wordt een diepe holte geslepen net boven de snede van het mes. Deze S-vorm zorgt ervoor dat lucht achter het voedsel kan komen. Dit elimineert het kleven dat aanwezig is op vlak geslepen messen.
Met de S-grind snij je de moeilijkste ingrediƫnten (denk aan uien, aardappelen en komkommers).
Functie | Vlees en vis |
---|---|
Materiaal | 52100 kernstaal |
De Bunka is een universeel en vroeger net zoān populair Japans keukenmes als de Santoku. Met zijn brede lemmet is het Bunka-koksmes geschikt voor het snijden van groenten, terwijl het driehoekige puntgedeelte vooral handig is bij het snijden van vis en vlees.
Het belangrijkste verschil tussen de Santoku en de Bunka ligt in de vorm van de punt van het blad, waarbij de Bunka een āclippointā heeft in plaats van een gebogen sikkelvormige punt. Afgezien van dit kleine verschil, deelt de Bunka dezelfde voordelen als de Santoku.