Spaghetti Bolognese uit de Thermomix
Lekker makkelijk recept van de klassieker onder de klassieke pastabereidingen maar dan net iets anders.
Equipment
- 1 kleefpan
Ingrediënten
- 500 gram gehakt
- 2 zoete paprika's, grof gesneden
- 800 gram gepelde tomaten uit blik
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 2 eetlepels gedroogde basilicum
- Blues Hog All in kruiden (optioneel)
- 2 eetlepels olie
- 1 blokje vleesbouillon
- 20 cl water
- 500 gram linguine of spaghetti
- verse basilicum naar wens
- Parmezaanse kaas
Instructies
- Snij de ui en look in grove stukken en mix die 5 sec/snelheid 5.
- Spatel naar beneden, voeg de olijfolie toe en stoof aan 4 min/120°/snelheid 1.
- Voeg de grof gesneden zoete paprika's toe en mix 3 sec/snelheid 4.
- Voeg het blik gepelde tomaten, bouillon blokje, de gedroogde basilicum en het gehakt (ongebakken) toe bij de ui en paprika en gaar 5 min / 90°C / snelheid 0,5.
- Verhoog de snelheid naar 5 en laat kort mengen zodat we een mooie vleessaus krijgen.
- Laat de saus nog 10 minuten verder pruttelen op 90°C / snelheid 0,5.
- Kook de pasta in gezouten water en volg de instructies op de verpakking voor de gaartijd.
- Serveer met wat verse basilicum en Parmezaanse kaas.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!