Spaghetti Bolognese uit de Thermomix
Lekker makkelijk recept van de klassieker onder de klassieke pastabereidingen maar dan net iets anders.
Equipment
Ingrediënten
- 300 gram gehakt
- 1 zoete paprika, grof gesneden
- 500 gram passata
- 1 ui
- 2 eetlepels gedroogde basilicum
- 2 eetlepels olie
- 1 blokje groentenbouillon
- 500 gram linguine of spaghetti
- verse basilicum naar wens
- parmezaanse kaas
- 30 gram zachte chorizo
Instructies
- Snij de ui en look in grove stukken en mix die 5 sec/snelheid 5.
- Spatel naar beneden, voeg de olijfolie toe en stoof aan 4 min/95°/snelheid 1.
- Voeg de grof gesneden zoete paprika's toe en mix 3 sec/snelheid 4.
- Voeg de passata, bouillon blokje, de gedroogde basilicum en het gehakt (ongebakken) toe bij de ui en paprika en gaar 10 min / 90°C / snelheid 0,5 met het mes in de omgekeerde richting.
- Verhoog de snelheid kort even naar 5 en laat kort mengen zodat we een mooie vleessaus krijgen.
- Kook de pasta in gezouten water en volg de instructies op de verpakking voor de gaartijd.
- Serveer met wat verse basilicum en Parmezaanse kaas.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!