Penne all’arrabbiata met chorizo

Penne all'arrabbiata met chorizo recepten chef and knife belgium kookwinkel

 

Penne all'arrabbiata met chorizo recepten chef and knife belgium kookwinkel

Penne all'arrabbiata met chorizo

Arrabbiata (of verkeerd gespeld arrabiata) betekent letterlijk ‘boos’ in het Italiaans, omdat de saus in dit gerecht ‘boos’ pittig hoort te zijn.  
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 800 gram gepelde tomaten uit blik of passata
  • 220 gram chorizo in blokjes (brunoise)
  • 400 gram penne
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels gedroogde basilicum
  • verse basilicum naar wens
  • Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Snij de ui en look fijn.
  • Smelt een klontje boter in de pan en bak de ui totdat deze glazig wordt. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak deze nog een halve minuut mee.
  • Voeg de gepelde tomaten, het groentenbouillonblokje, het water en de gedroogde basilicum toe en laat 10 minuten sudderen op lage temperatuur.
  • Tip: Passata zorgt voor een gladdere en romigere textuur.
  • Voeg de gesneden chorizo toe en laat nog eens 10 minuten pruttelen.
  • Kook de pasta in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
  • Serveer met wat verse basilicum en Parmezaanse kaas.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Hallo 👋
Leuk dat je de websit
e van Chef & Knife Belgium bezoekt.

Schrijf je in om regelmatig geweldige promoties te ontvangen en per direct bij je inschrijving 5% korting op je eerste aankoop in de webshop.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

5 from 1 vote (1 rating without comment)