Penne all'arrabbiata met chorizo
Arrabbiata (of verkeerd gespeld arrabiata) betekent letterlijk ‘boos’ in het Italiaans, omdat de saus in dit gerecht ‘boos’ pittig hoort te zijn.
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje look
- 800 gram gepelde tomaten uit blik of passata
- 220 gram chorizo in blokjes (brunoise)
- 400 gram penne
- 1 blokje groentenbouillon
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels gedroogde basilicum
- verse basilicum naar wens
- Parmezaanse kaas
Instructies
- Snij de ui en look fijn.
- Smelt een klontje boter in de pan en bak de ui totdat deze glazig wordt. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak deze nog een halve minuut mee.
- Voeg de gepelde tomaten, het groentenbouillonblokje, het water en de gedroogde basilicum toe en laat 10 minuten sudderen op lage temperatuur.
- Tip: Passata zorgt voor een gladdere en romigere textuur.
- Voeg de gesneden chorizo toe en laat nog eens 10 minuten pruttelen.
- Kook de pasta in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
- Serveer met wat verse basilicum en Parmezaanse kaas.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!