Penne all'arrabbiata met chorizo
Arrabbiata (of verkeerd gespeld arrabiata) betekent letterlijk ‘boos’ in het Italiaans, omdat de saus in dit gerecht ‘boos’ pittig hoort te zijn.
Equipment
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje look
- 800 gram gepelde tomaten uit blik
- 220 gram chorizo in blokjes (brunoise)
- 400 gram penne
- 1 blokje groentenbouillon
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels gedroogde basilicum
- verse basilicum naar wens
- Parmezaanse kaas
Instructies
- Snij de ui en look in grove stukken en mix die 5 sec/snelheid 5.
- Spatel naar beneden, voeg de olijfolie toe en stoof aan 4 min/120°/snelheid 1.
- Voeg de gepelde tomaten, het groentenbouillonblokje, het water en de gedroogde basilicum toe en kook 10 min/100°C/snelheid 2, linksdraaiend.
- Voeg de gesneden chorizo toe en gaar 10 min/90°C/snelheid 2, linksdraaiend.
- Kook de pasta in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
- Serveer met wat verse basilicum en Parmezaanse kaas.
Tip
- Wil je alles in de Thermomix bereiden, dan kan je de pasta toevoegen met 25 cl extra water. Spatel de pasta en de saus goed door mekaar. Gaar gedurende de aangegeven tijd op de verpakking op 100°C/snelheid 0,5, linksdraaiend.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!