Ruby chocolade met hibiscus, aardbei en bosbes

Ruby chocolade met hibiscus, aardbei en bosbes

 

Ruby chocolade met hibiscus, aardbei en bosbes

Ruby chocolade met hibiscus, aardbei en bosbes

Brian Wagemans - Restaurant Balance
No ratings yet
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 thermomix of thermoblender
  • 1 pacojet, ijsmachine of Ninja
  • 1 silicone mal voor Tuile

Ingrediënten
  

Aardbeimousse

  • 500 gram aardbeienpuree
  • 40 gram suiker
  • 20 gram bladgelatine
  • 240 gram room

Aardbeiengel

  • 400 gram aardbeienpuree
  • 100 gram suikerwater 1:1
  • 5 gram agar agar
  • 1/2 limoen

Bosbescrèmeux

  • 500 gram bosbessenpuree
  • 150 gram suiker
  • 150 gram eigeel
  • 150 gram eieren
  • 10 gram gelatinepoeder
  • 45 gram water
  • 150 gram boter

Bosbessensorbet

  • 500 gram bosbessenpuree
  • 50 gram dextrose
  • 30 gram violetsuiker
  • 100 gram prosorbet sosa (stabilisator)
  • 400 gram water

Gel van bosbessen

  • 400 gram bosbessenpuree
  • 100 gram suikerwater 1:1
  • 1/2 limoen
  • 5 gram agar agar

Hibiscus panna cotta

  • 14 gram gelatinepoeder
  • 70 gram water
  • 500 gram melk
  • 50 gram hibiscusblaadjes
  • 1 limoen
  • 400 gram ruby chocolade
  • 500 gram room
  • 100 gram mascarpone

Hibiscussiroop

  • 200 gram water
  • 350 gram suiker
  • 25 gram glucose
  • 10 gram hibiscusblaadjes

Chocoladecrumble

  • 350 gram ruby chocolade
  • 70 gram trisol

Instructies
 

Aardbeienmousse

  • Warm de suiker en 100g aardbeienpuree op en voeg er vervolgens de geweekte bladgelatine bij.
  • Voeg alle aardbeienpuree samen en laat dit afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de room op tot yoghurtdikte en voeg de aardbeienmassa toe en klop dit kort verder op tot een homogene mousse.
  • Portioneer de mousse in silicone matten naar wens en vries aan.

Aardbeigel

  • Breng de aardbeienpuree en het suikerwater aan de kook, breng op smaak met wat limoenzeste en limoensap.
  • Voeg de agar agar toe en laat dit enkele minuten goed doorkoken.
  • Stort de aardbeienmassa uit op een plaat in de koeling en laat dit geleren.
  • Draai de geleerde aardbeienmassa mooi glad in de blender.

Bosbessencrèmeux

  • Laat de gelatine 15min weken in het water.
  • Voeg de bosbessenpuree, de suiker, eigelen en eieren samen in de thermoblender en gaar het gedurende 10 minuten op 80°C (stand 5).
  • Voeg de gelatinemassa toe en laat alles afkoelen tot 45°C.
  • Monteer de basis van de crèmeux met boter tot een homogene massa.
  • Portioneer de massa in silicone matten naar wens en vries aan.

Bosbessensorbet

  • Meng alle ingrediënten en mix deze mooi glad.
  • Portioneer in pacojetbekers of draai deze tot sorbet in de ijsmachine.

Bosbessengel

  • Breng de bosbessenpuree en het suikerwater aan de kook, breng op smaak met wat limoenzeste en limoensap.
  • Voeg de agar agar toe en laat die enkele minuten goed doorkoken.
  • Stort de bosbessenmassa uit op een plaat in de koeling en laat het geleren.
  • Draai de bosbessengel mooi glad in de blender.

Hibiscus panna cotta

  • Week de gelatine in het water gedurende 15 minuten.
  • Verwarm de melk met de hibiscus en limoenzeste tot 80°C en laat het 30 minuten infuseren.
  • Meng de ruby chocolade en de mascarpone in een mengkom.
  • Voeg de gelatinemassa bij de warme melk en los deze goed op.
  • Zeef de warme melk bovenop de chocolademassa en roer tot een homogene massa.
  • Klop de room op en voeg die bij de chocolademassa wanneer deze +/- 45°C is.
  • Stort de massa in siliconevormen naar wens en vries aan.

Hibiscussiroop

  • Meng alle ingrediënten en breng ze aan de kook. Laat van het vuur verder infuseren gedurende 30 minuten.
  • Passeer de siroop door een fijne zeef.

Chocoladecrumble

  • Smelt de chocolade au bain-marie en voeg er de trisol aan toe.
  • Stort de massa uit op een bakmat of bakpapier en bak deze af gedurende 12 minuten op 160°C.
  • Roer de crumble regelmatig om tijdens het bakken.

Dresseren

  • Dresseer zoals op de foto.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Hallo 👋
Leuk dat je de websit
e van Chef & Knife Belgium bezoekt.

Schrijf je in om regelmatig geweldige promoties te ontvangen en per direct bij je inschrijving 5% korting op je eerste aankoop in de webshop.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.