Appeltaart met kokosnoot

Kokos appeltaart met vanilleroomijs kookwinkel chef & knife

 

Kokos appeltaart met vanilleroomijs kookwinkel chef & knife

Appeltaart met kokosnoot

Gemakkelijk recept voor een appeltaart met kokosnoot
No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 8

Equipment

  • 1 Taartvorm diameter 27 cm - hoogte 3 cm
  • 1 oven

Ingrediënten
  

Voor de taart

  • 10 eetlepels zelfrijzende bloem
  • 4 zoete appels
  • 10 eetlepels suiker
  • 6 eetlepels melk
  • 4 eetlepels olie
  • 1 ei
  • 10 gram vanillesuiker (1 pakje)

Voor de saus

  • 50 gram boter
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 ei
  • 10 gram vanillesuiker (1 pakje)
  • 3 eetlepels gemalen kokosnoot

Instructies
 

De taart

  • Verwarm de oven op 200 °C.
  • Smeer de taartvorm in met boter en bestrooi met bloem.
  • Snij de appels in kleine stukjes.
  • Meng de bloem, suiker, melk, olie, vanillesuiker, het ei en de gesneden appels samen in een kom.
  • Doe het beslag in de taartvorm.
  • Bak de taart gedurende 25 minuten op 200 °C.

Saus

  • Smelt de boter en meng met de suiker, vanillesuiker, kokosnoot en het ei.

Afwerking

  • Prik gaatjes in de taart.
  • Nappeer de warme saus over de taart en bak nog 20 minuten op 200 °C.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Hallo 👋
Leuk dat je de websit
e van Chef & Knife Belgium bezoekt.

Schrijf je in om regelmatig geweldige promoties te ontvangen en per direct bij je inschrijving 5% korting op je eerste aankoop in de webshop.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.