Appeltaart met kokosnoot
Gemakkelijk recept voor een appeltaart met kokosnoot
Equipment
- 1 Taartvorm diameter 27 cm - hoogte 3 cm
- 1 oven
Ingrediënten
Voor de taart
- 10 eetlepels zelfrijzende bloem
- 4 zoete appels
- 10 eetlepels suiker
- 6 eetlepels melk
- 4 eetlepels olie
- 1 ei
- 10 gram vanillesuiker (1 pakje)
Voor de saus
- 50 gram boter
- 1 eetlepel suiker
- 1 ei
- 10 gram vanillesuiker (1 pakje)
- 3 eetlepels gemalen kokosnoot
Instructies
De taart
- Verwarm de oven op 200 °C.
- Smeer de taartvorm in met boter en bestrooi met bloem.
- Snij de appels in kleine stukjes.
- Meng de bloem, suiker, melk, olie, vanillesuiker, het ei en de gesneden appels samen in een kom.
- Doe het beslag in de taartvorm.
- Bak de taart gedurende 25 minuten op 200 °C.
Saus
- Smelt de boter en meng met de suiker, vanillesuiker, kokosnoot en het ei.
Afwerking
- Prik gaatjes in de taart.
- Nappeer de warme saus over de taart en bak nog 20 minuten op 200 °C.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!