Deze steak met madeirasaus en knolselderpuree is een waar feestmaal op je bord. Mals gebakken rundsvlees ontmoet een diepe, verslavend lekkere saus van madeira, sjalotten en boter, terwijl de romige knolselderpuree een zachte, aardse ondertoon toevoegt. Het resultaat? Een verfijnd gerecht dat comfort en luxe moeiteloos verenigt – perfect voor een bijzondere avond of wanneer je jezelf wilt verwennen met pure smaak.
Voeg de champignons en look toe en bak tot het vocht volledig ingekookt is.
Blus met de madeira en balsamicoazijn.
Voeg het halve bouillonblokje en de kruiden toe en laat wat inkoken.
Voeg de room toe en laat heel even inkoken.
Voor het vlees
Kruid het vlees met fijn zout, leg het op een rooster in de koelkast en laat het vervolgens minstens één uur rusten.
Laat de pan heet worden en voeg wat arachideolie toe.
Bak het vlees tot een kerntemperatuur van 42 °C en laat het daarna rusten op een rooster, zodat de interne temperatuur kan stijgen naar 52 °C. Voor een mooie korst en een gelijkmatige kleur van binnen is het belangrijk het vlees elke 30 seconden te draaien.
Voor de puree
Snij de halve knolselder in blokjes en bak deze kort aan in wat boter. Voeg vervolgens een beetje water toe en laat verder sudderen totdat hij volledig gaar is.
Snij de aardappelen in grove stukken en kook ze gaar in gezouten water.
Stamp de gekookte knolselder en aardappelen tot een fijne puree en breng op smaak met peper, Aromat en een klontje boter.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!