Breng de sushi-azijn, witte wijnazijn, mirin, het venkelzaad en limoensap aan de kook. Zet het vuur af en laat de fijngesneden venkel er gedurende 15 minuten in trekken.
Haal de venkel uit de pekel, dek af en zet aan de kant.
Bereid de kabeljauw.
Kruid de beide kanten van de kabeljauwfilets met zout en peper.
Bak de kabeljauwfilets gaar in een klontje boter.
Bereid de Campari beurre blanc.
Fruit de ui in een 20gr boter.
Voeg de witte wijn, witte wijnazijn en Campari toe en laat voor de helft inkoken.
Klop de saus op met de rest van de boter.
Voor de olie.
Warm de olie op tot 50°C en voeg de dille en spinazie toe.
Mix volledig glad en zeef.
Dresseer zoals op de foto: eerst de kabeljauw, vervolgens de saus, de venkel, enkele druppels kruidenolie en tenslotte wat basilicumblaadjes.
Notes
De kabeljauw (Gadus morhua) is een vissoort uit de familie van de kabeljauwen (Gadidae) en de orde van de kabeljauwachtigen (Gadiformes), die voor de beroepsvissers in de Noordzee economisch gezien een belangrijke vissoort is.
Kabeljauw bevat van nature eiwitten en gezonde vetten, stoffen die onmisbaar zijn voor je lichaam. Zo is kabeljauw met zijn hoge aandeel van sporenelementen als fluor, selenium en jodium, goed voor de stofwisseling en het immuunsysteem.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!