Een super simpele, maar krachtige garnalensoep boordevol smaak en karakter. De diepe, intense smaak wordt prachtig weerspiegeld in de donkerrode kleur van de soep. Perfect als voorgerecht tijdens de feestdagen!
400gramgarnalenkoppenGeen zin om garnalen te pellen of geen garnalenkoppen bij de hand? Geen probleem, je kunt de ongepelde garnalen ook gewoon gebruiken.
150gramvers gepelde garnalen
30gramboter
1blokjegroentenbouillon
2eetlepelscurry madras
1eetlepeltomatenpuree
1liter water
Instructies
Stoof de ui zachtjes glazig zonder kleuren in de boter.
Voeg de tomatenpuree toe en laat een halve minuut karameliseren.
Voeg de garnalenschalen met het water, de bouillon en het currypoeder toe en geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
Zeef de soep en laat deze verder inkoken om de smaak te versterken. Voor wie dat wenst, kan er nog een scheutje room worden toegevoegd.
Serveer met een handvol verse garnalen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!