3kgvarkensschouder (500 gram is genoeg voor dit gerecht)
Barbecoa Sweet Rub
blues hog original saus
1rode ui
Instructies
Pulled pork
Stel je Kamado in op 120°C indirecte hitte.
Voeg appel- of kersenrookhout toe.
Dep het vlees droog en smeer het in met mosterd.
Strooi een royale laag Barbecoa Sweet Rub over het hele oppervlak.
Laat minstens 45 minuten rusten.
Rook 3 tot 4 uur tot het vlees een mooie korst heeft en een interne temperatuur rond de 65°C.
Laat het vlees volledig afkoelen, steek het in een vacuümzak en vacumeer.
Stel het sous-videtoestel in op 74°C en laat het vlees gedurende 18–20 uur garen.
Laat het vlees kort afkoelen in koud water gedurende 15 minuten.
Open de zak voorzichtig, haal het vlees eruit en bewaar het vleesvocht.
Trek het vlees uit elkaar met twee vorken of “meat claws” en gebruik 500 gram. De rest kan je perfect invriezen.
Meng het vlees met een beetje van het kookvocht en een scheutje Blues Hog Original BBQ Sauce of Barbecoa Sweet BBQ Sauce naar smaak.
Aardappelen
Halveer de krielaardappelen en plaats in een ovenschaal met een scheutje olie, peper en zout.
Gaar de aardappelen in de oven op 180°C voor 30 min
Dresseren
Plaats de aardappelen op een serveerschaal en rasp de cheddar erover. Verdeel daarna de pulled pork eroverheen. Werk af met verkruimelde rode ui en, voor een extra vleugje kleur, wat fijngesneden pijpui.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!