Snijden en slijpen
De perfecte workshop, een unieke ervaring met erkend slijper Brecht Loterman. Chef & Knife bezorgt de leerlingen een gezellig moment waarin snijtechnieken en ambacht centraal staan.
Snijworkshop? Teambuilding? Slijpworkshop? Het enige wat je moet doen is een datum kiezen en wij zorgen voor de rest.
Meer infoVerwachtingen
In deze workshop leer je de meest gebruikte snijtechnieken voor groenten, vlees en vis. Goede snijtechnieken kunnen je kooktijd halveren, het maakt koken veiliger en ziet er nog indrukwekkend uit ook!
Daarna zijn we helemaal klaar om ons te verdiepen in de eeuwenoude ambacht van het messen slijpen.
We starten met de verschillende staalsoorten te behandelen, waarom een mes bot wordt en hoe je dit voorkomt. Daarna leer je alles over het slijpen van messen met de verschillende soorten aanzetstalen en slijpstenen.
Na de theorie begint het echte werk; het slijpen op stenen. Brecht zal je de Europese slijpstijl tonen en daarna ben jij aan de beurt. We werken met kleine groepen waardoor iedereen een persoonlijke begeleiding kan krijgen.
Tenslotte sluiten we af met een gezellige babbel.
Meer infoDetails
- maximaal 20 deelnemers
- kostprijs: geheel gratis voor scholen
- Locatie: naar keuze
- Duurtijd: halve dag
- Annulering is mogelijk tot 48u voor aanvang