Waarom een konro – Hibachi grill

Chef & Knife konro grill

De Chef & Knife Konro-grill met zijn roestvrijstalen frame maakt hem perfect voor zowel thuisgebruik als de ontberingen van een professionele keuken. Dankzij het compacte ontwerp heeft het de perfecte maat voor elk oppervlak. Het biedt meer veelzijdigheid, een betere smaak en een aangenamere kookervaring dan je je ooit zou kunnen voorstellen. Het is de ultieme sous-vide-afwerkingstool, en geloof ons, we hebben veel sous-vide gekookt voedsel geprobeerd.

De speciale tegels reflecteren de warmte terug in de grill, waardoor de temperatuur constant blijft. Ze zijn speciaal ontworpen om temperaturen tot bijna 1.200ºC/ 2.200ºF te weerstaan.

Als je ooit naar Japan bent gereisd, zal je op zowat elke straathoek een van deze kleine barbecues hebben gezien. Vooral als je door de uitgaanswijk van Osaka loopt (Dontonbori in de buurt van het Namba-station), zal je in bijna elk restaurant een Konro vinden met een deskundige operator die Yakitori-spiesjes of andere heerlijke hapjes draait.

De Konro is in het westen waarschijnlijk beter bekend als een Hibachi-grill, maar in Japan wordt hij Shichirin of Konro genoemd. Het is een beetje ingewikkeld, maar de namen Shichirin en Konro zijn waarschijnlijk geëvolueerd uit de tijd dat deze kleine vuurdozen van klei of keramiek gemaakt werden om te koken in plaats van alleen te verwarmen.

De Konro-grills zijn het beste om te gebruiken bij het grillen van vlees, vis of groenten. Aanbevolen om te gebruiken met Binchotan-houtskool vanwege de lange brandeigenschappen en het vermogen om natuurlijke smaken te verzegelen zonder andere aroma’s te geven.

www.chefandknife.be / info@chefandknife.be

nl_NLNederlands