Spitskoolsoep met pikante chorizo

Soep spitskool chorizo thermomix

 

Soep spitskool chorizo thermomix

Spitskoolsoep met pikante chorizo

Brecht Loterman
De zachte smaak van de spitskool en de kokosmelk in combinatie met de vurige olijfolie en pikante chorizo maken van dit soepje één van onze favorieten die we ook in een glaasje als tapas serveren. Succes gegarandeerd!
No ratings yet
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 8 personen

Equipment

Ingrediënten
  

  • 1 spitskool
  • 2 uien
  • 1 blik kokosmelk
  • 150 gram chorizo
  • 2 blokjes groentenbouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel currypoeder
  • 1 liter water

Instructies
 

  • Snij de 2 uien in grove stukken en mix die 5 sec/snelheid 5.
    2. Spatel naar beneden, voeg de 2 eetlepels olijfolie toe en stoof aan 4 min/100°/snelheid 1.
    3. Voeg de in grove stukken gesneden spitskool toe en mix 5 sec/snelheid 5
    4. Doe 1 liter water, de 2 blokjes groentenbouillon en 1 eetlepel currypoeder in de mengbeker van de Thermomix en kook 25 min/100°/snelheid 1.
    5. Bak de fijngesneden 150 gram chorizo in een kleefpan krokant. Blus het aanbaksel met water en roer los.
    6. Voeg als laatste de kokosmelk en de aanbaksels van de chorizo toe en mix de soep glad op 2 min/snelheid 10.
    7. Serveer de soep met een krokantje van chorizo zoals op de foto
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Hallo 👋
Leuk dat je de websit
e van Chef & Knife Belgium bezoekt.

Schrijf je in om regelmatig geweldige promoties te ontvangen en per direct bij je inschrijving 5% korting op je eerste aankoop in de webshop.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

nl_NLNederlands