Bart Desmidt

Restaurant Bartholomeus (**)

Bart Desmidt

Chef Bart Desmidt van het tweesterrenrestaurant Bartholomeus in Heist behartigt al jaren de visie ‘Simpel maar goed’. Samen met Sandra en rechterhand Philip kookt hij voor een 18-tal gasten in een open centrale keuken met respect voor het product en de kunst van het koken: eenvoud, pure smaken en beleving.

Restaurant Sense

Michiel De Bruyn

Chef Michiel De Bruyn van het restaurant Sense in Waasmunster is fan van gerechten uit de goede oude tijd. Met de terugkeer naar de klassieke keuken maakt de chef de cirkel rond. Hij begon ooit als kok in een klassiek restaurant, maar ging daarna avant-gardistisch koken in de keukens van ’t Zilte, Pastorale en bij Sergio Herman.

Restaurant La Botte

Peppe Giacomazza

Chef Peppe Giacomazza houdt vast aan smaak, aan Italiaanse streekproducten, aan topkwaliteit of kortweg aan de echte ‘Arte della cucina’. Alles wordt in eigen huis gemaakt, van de pasta tot de patisserie. En dat loont. Tweemaal werd zijn restaurant La Botte in Genk door Gault&Millau uitgeroepen tot ‘Beste Italiaanse restaurant van het land’.