Hoe onderhoud je een snijplank?

Chef & Knife snijplank 1

Hoe reinig je een houten snijplank?

Houten snijplanken reinig je met een borstel en een beetje zeep onder heet stromend water. Droog de snijplank af met een droge handdoek en laat ze rechtop drogen tegen het kromtrekken.

Brecht Loterman • Managing Director Chef & Knife

Om de maand kan je jouw snijplank eens een ‘groot onderhoud’ geven. Om je plank grondig schoon te maken bestrooi je het oppervlak met bicarbonaat en besprenkel je dit met azijn. Vervolgens geef je jouw snijplak een grondige schrobbeurt zodat al het vuil wordt geabsorbeerd en weggeschuurd. Nadien spoel je het oppervlak af onder heet stromend water.

Om je snijplank terug te beschermen tegen ongewenste indringers wrijf je deze één keer per maand in met minerale olie of bijenwas. Breng voldoende olie of bijenwas aan totdat het oppervlak verzadigd is en geen product meer opneemt. Zo heb je opnieuw een mooi beschermlaagje en is je plank net als nieuw.

Geschreven door Alissa Perreman en Brecht Loterman 

www.chefandknife.be / info@chefandknife.be

Geef een antwoord

nl_NLNederlands