Laguiole

Laguiole Robert David DLC1412OL

Meer over het merk Laguiole

Laguiole Robert David

Napoleon was iemand die enorm ambitieus gedrag vertoonde om zijn minderwaardigheidsgevoelens te compenseren. Hij wou de mytische uitstraling van zijn voorgangers overstijgen. Toen hij zichzelf tot keizer kroonde trok hij een mantal aan waarop gouden bijen geborduurd zaten. De mantal was afkomstig van een legendarische vorst Childrik genaamd. Bouwvakkers hadden bij toeval het graf ontdekt waarin de mantel lag met 300 gouden bijen.

Men beschouwde de bijen als een symbool van onsterfelijkheid en macht. Voor elke moedige soldaat gaf Napoleon een embleem met een bij erop.

Nu begrijpen we waar de “bij” vandaan komt op het Laguiole mes. Maar vanwaar komen de klinknagels in de vorm van een kruis vandaan? Wel, toen katholieke soldaten naar Spanje trokken hadden ze behoefte aan een gebed. Omdat de kerken ver verwijderd waren staken ze het mes in de grond en op die manier waren ze als alsnog in de mogelijkheid hun gebed uit te spreken.

De “echte” Laguiole messen worden volledig met de hand vervaardigd in en rond de streek van Laguiole. Een bekende streek is Thiers waar Robert David actief is.

Wat is er leuker dan een Laguiole mes cadeau doen! Leuk toch?

 

Geschreven door Alissa Perreman en Brecht Loterman 

www.chefandknife.be / info@chefandknife.be

Dit bericht is gepost in Merken. Bookmark de link.

Geef een antwoord

nl_NLNederlands