Chef & Knife

Kookwinkel gespecialiseerd in Japanse messen en slijperij

 

 

 

Bezoek de webshop
Winkel
Parkeerplaats
Slijperij
Precisie
Webshop
+ 350 producten
ERVARINGSDESKUNDIGEN

Onze ambassadeurs

Chef Bart Desmidt van het tweesterrenrestaurant Bartholomeus in Heist behartigt al jaren de visie ‘Simpel maar goed’. Samen met Sandra en rechterhand Philip kookt hij voor een 18-tal gasten in een open centrale keuken met respect voor het product en de kunst van het koken: eenvoud, pure smaken en beleving.

Bart Desmidt

Bartholomeus**

Bezoek »

Chef Peppe Giacomazza houdt vast aan smaak, aan Italiaanse streekproducten, aan topkwaliteit of kortweg aan de echte ‘Arte della cucina’. Alles wordt in eigen huis gemaakt, van de pasta tot de patisserie. En dat loont. Tweemaal werd zijn restaurant La Botte in Genk door Gault&Millau uitgeroepen tot ‘Beste Italiaanse restaurant van het land’.

Peppe Giacomazza

La Botte

Bezoek »

Le Vieux Château in Vloesbergen, genomineerd met een Michelinster en tot ‘Ontdekking van het jaar 2018’ alsook ‘Mooiste restaurant design 2022’ door Gault&Millau, is de verwezenlijkte jongensdroom van chef Tanguy De Turck. Zijn experimenten om smaak en textuur op elkaar af te stemmen, resulteren in smaakbommen van gerechten.

Tanguy De Turck

Le Vieux Château*

Bezoek »

 

Populaire categorieën

Wees er op tijd bij

Kortingen

Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
190,5 incl. btw

Uitverkocht

Aanbieding!
LIMITED
BLIJF OP DE HOOGTE

Weetjes – Kooktips – Recepten

Hobbykok, dit zijn de 10 must-haves in je keuken

België en Nederland telt sinds de Covid-crisis niet alleen meer thuiswerkers, maar ook steeds meer [...]

10 veelgestelde vragen over koksmessen en keukenmessen

Heb je moeite en stel je je wel wat vragen bij het kiezen van een [...]

Enkelzijdig en dubbelzijdig geslepen messen: de verschillen

Je ziet het af en toe wel eens verschijnen in de beschrijvingen van de keukenmessen [...]

Japanse koksmessen: daarom kies je ervoor

Chef & Knife Belgium heeft een groot gamma aan Japanse koksmessen en keukenmessen van diverse [...]

Houten snijplanken: soorten en onderhoud

Elke keuken heeft er minstens één: een snijplank. Dit onmisbare keukengereedschap vinden we in alle [...]

Snijplanken van Hasegawa: licht, stevig en stabiel

We hebben verschillende soorten snijplanken, maar waar we het vandaag over willen hebben, is de [...]

Scherpe messen verbeteren je keukenvaardigheden

Wat is het scherpste gereedschap in jouw keuken? Je antwoord is ongetwijfeld één van de [...]

Verschil tussen koolstof staal en roestvast staal

Verschil tussen koolstof staal en roestvast staal Waarom is koolstof staal beter? Carbon steel en [...]

De Hotmix pro gastro thermoblender

De HOTMIX PRO   Is er een markt voor de Hotmix PRO in huishoudens waar [...]

Waarom een konro – Hibachi grill

De Chef & Knife Konro-grill met zijn roestvrijstalen frame maakt hem perfect voor zowel thuisgebruik [...]

De verschillende staalsoorten

VG10 VG-10 is een taai roestvast staal dat geproduceerd wordt door Takefu special steel company [...]

Alles wat je moet weten over een kamado

Kom hier te weten wat een kamado is, hoe hij werkt en wat de voor- [...]

Een perfecte steak maken dat doe je zo

The perfect steak, every time Al van kinds af aan ben ik verzot op rundsvlees. [...]

 

Brachim Mergaert
Brachim Mergaert
Super kerel! Weet waar hij me bezig is en met veel passie voor zijn job!
Peter-Jan Willems
Peter-Jan Willems
Very friendly welcome, expert explanations, good & fast service. Very nice collection of knives and prices perfectly aligned with the quality. there's one negative, it's only 2km from my place. May go too often 🙂
lindsey de mulder
lindsey de mulder
Zeer goede uitleg gehad neemt tijd voor de klanten zeer vriendelijk en zeer goede kwaliteit van messen. Meirlaen bjorn
Maya Sacré
Maya Sacré
Wie ooit al bij Brecht langs geweest is, weet dat het daar echt dé Hemel van de messen is. Oorspronkelijk kwam ik eigenlijk maar voor 1 ding, mijn messen laten slijpen. Maar ik ontdekte dan dat Brecht ook het mes van mijn dromen verkoopt, dus uiteindelijk stapte ik buiten met: dát mes, de kleine broer van dat mes, een wetstaal speciaal voor die messen, de handgemaakte snijplank en een broodmes. Ik ben zo gepassioneerd over alles wat met koken en koksmessen en eten te maken heeft, dat ik daar dus echt niet met lege handen kon buiten gaan! En ik heb er nog geen seconde spijt van gehad! Zó blij en dankbaar dat ik bij Brecht terechtkwam! Iemand die weet waarover hij spreekt. Iemand die weet wat hij verkoopt. Iemand die eerst op het gemak een babbel doet met jou om je daarna gericht advies op maat te geven. Kortom: Brecht is een topper in zijn vak! Proficiat met deze top-zaak en bedankt voor alles, Brecht!
Peter Verbelen
Peter Verbelen
Professionele uitleg tot in de puntjes, er wordt uitgebreid tijd genomen om al je vragen te beantwoorden, aanrader!
Hilde Debels
Hilde Debels
Koken is zoveel handiger met het juiste gereedschap. Het maakt het proces leuker, makkelijker en sneller beheersbaar. Het brengt een glimlach op je gezicht als je je producten kunt bewerken met een mooi en handig mes. Een sterk en praktisch mes maakt dus meer indruk bij het kiezen van het juiste gereedschap. 1 adresje voor al uw messen @chef&knife 🔪🔪
Tom Van Heddegem (Privé)
Tom Van Heddegem (Privé)
Ongelofelijk sympathieke eigenaar die een krak is in zijn vak. Een aanrader voor iedereen met een passie voor koken en messen