Kabeljauw met peterselie-dillesaus

Kabeljauw met peterselie - dille saus

 

Kabeljauw met peterselie - dille saus

Kabeljauw met peterselie-dillesaus

Brecht Loterman
Een visgerecht met kabeljauw en verse kruiden klaargemaakt in de Thermomix waarmee je iedereen tot verstomming slaat.
No ratings yet
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour
Servings 8 personen

Equipment

Ingredients
  

  • 650 gram kabeljauw
  • 1 courgette
  • 20 gram verse dille
  • 100 gram boter
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 60 gram verse krulpeterselie
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 100 gram sushi azijn
  • 100 gram witte wijn azijn
  • 25 gram mirin
  • 1 eetlepel venkelzaad
  • 1/2 limoensap
  • 300 ml water

Instructions
 

  • Voor de saus voegen we 300 ml water toe in de Thermomix beker en kook 4 min/100°/snelheid 1.
  • Voeg de grof gesneden peterselie, dille en de groenten bouillon toe en mix 1 min/snelheid 10.
  • Zeef de saus en hou aan de kant voor later
  • Voor de pekel voegen we sushi azijn, witte wijn azijn, mirin, venkelzaad en limoensap aan de kook. Zet het vuur af en laat de fijngesneden courgette voor 15 min trekken.
  • Haal de courgette uit de pekel, dek af en zet aan de kant voor later.
  • Breng beide zijden van de verse kabeljauwfilets op smaak met zout en zwarte peper.
  • Zet de Varoma-tray in de Varoma-schaal, sluit met het Varoma deksel en stoom 25 min/Varoma/snelheid 1. De tijd is afhankelijk van het stukje vis.
  • Laat de kappertjes uitlekken. Frituur ze op 180°C tot ze stoppen met pruttelen. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Monteer nog even de saus op met boter.
  • Dresseer zoals op de foto: eerst de vis, saus, courgette en tenslotte de gefrituurde kappertjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Hallo 👋
Leuk dat je de websit
e van Chef & Knife Belgium bezoekt.

Schrijf je in om regelmatig geweldige promoties te ontvangen en per direct bij je inschrijving 5% korting op je eerste aankoop in de webshop.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

en_USEnglish