Libanese kippenvleugels op de kamado

Libanese kippenvleugels

 

Libanese kippenvleugels

Libanese kippenvleugels op de kamado

Stijn Vermeulen
Gerookte Libanese kippenvleugels met romige tahinidressing
No ratings yet
Servings 8 personen

Ingredients
  

  • 1 kg kippenvleugels
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 4 eetlepels tahini
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepel za'atar
  • 1 eetlepel lookpoeder
  • 1 eetlepel komijn
  • 1/2 eetlepel cayennepeper
  • 1 eetlepel peper
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel granaatappelpitten (facultatief)
  • 1 Libanees brood

Instructions
 

  • Vul de kamado met Marabu houtskool en enkele BBQ Flavour Chunks Acacia.
  • Warm de kamado op tot 120°C met deflector.
  • Marineer de kippenvleugels met de za'atar en de helft van de komijn, de helft van de knoflookpoeder, de helft van de cayennepeper, de peper, het zout en de olijfolie.
  • Rook de kippenvleugels op 120°C tot een kerntemperatuur van 75°C.
  • Verwijder de kippenvleugels en deflector van de kamado en laat de temperatuur oplopen tot 220 ºC.
  • Gril af op 200°C tot knapperig en goudbruin.
  • Mix de tahini met de Griekse yoghurt, de honing, het citroensap, het knoflookpoeder en de rest van de specerijen en een snuifje zout tot een gladde dressing.
  • Strooi wat granaatappelpitten over de kippelvleugels en serveer met de dressing en plat Libanees brood.

Notes

De keuken van het Midden-Oosten is met zijn intense geuren en kleuren een feestje voor je smaakpapillen. 
 
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Hallo 👋
Leuk dat je de websit
e van Chef & Knife Belgium bezoekt.

Schrijf je in om regelmatig geweldige promoties te ontvangen en per direct bij je inschrijving 5% korting op je eerste aankoop in de webshop.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

en_USEnglish