Gelakte ribben op de kamado

Gelakte ribben kamado

 

Gelakte ribben kamado

Ribben op de kamado

Brecht Loterman
Fall of the bone ribben met een aangepaste 321 methode
No ratings yet
Course Hoofdgerecht
Servings 1 persoon

Ingredients
  

Instructions
 

  • Vul de kamado met Marabu houtskool en enkele chuncks acacia hout.
  • Warm de kamado tot 120°C met deflector.
  • Verwijder het vlies van de ribben door een bot mes te gebruiken.
  • Smeer de ribben in met 1 eetlepel mosterd, 2 eetlepels Blues Hog Bold & Beefy kruiden en 2 eetlepels paprikapoeder .
  • Leg de ribben op de kamado met de vleeskant naar boven gedurende 1,5 uur tot minimum 65 °C kerntemperatuur.
  • Pak de ribben in met de sterke aluminimumfolie. Voeg een 1 klontje boter en een scheut appelsap toe en laat 1 uur stomen tot een kerntemperatuur van 85 °C à 92 °C.
  • Controleer de malsheid van het vlees door er met de probe van de kernthermometer in te prikken.
  • Verwijder het aluminiumfolie en lak de ribben met de 2 eetlepels Blues Hog Original Barbecue Sauce gedurende 30 minuten tot de saus indikt.
  • Laat 15 minuten rusten van het vuur en serveer.

Notes

 
Keyword barbecue, BBQ, ribben, vlees
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Hallo 👋
Leuk dat je de websit
e van Chef & Knife Belgium bezoekt.

Schrijf je in om regelmatig geweldige promoties te ontvangen en per direct bij je inschrijving 5% korting op je eerste aankoop in de webshop.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

en_USEnglish